Vesti Ažurirano 21.03.2024
Svi saveti

Sokolis – Više od Doma – Podrška Majkama

Dobrodošli u Sokolis, novi stambeno-poslovni kompleks koji pruža jedinstvenu priliku za stvaranje doma u savremenom okruženju. Posebno smo ponosni što omogućavamo majkama da ostvare svoj san o vlastitom domu uz podršku države.

Podrška Majkama – Ostvarite Pravo na Vaš Prvi Stan uz Državnu Pomoć

U skladu sa Zakonom o finansijskoj podršci porodici sa decom, Sokolis je posvećen tome da podrži majke u ostvarivanju prava na državnu pomoć za kupovinu prvog stana na osnovu rođenja deteta.

Uredba Vlade Republike Srbije kojom su propisani uslovi o dodeli državne pomoći za kupovinu prvog stana po osnovu rođenja deteta, u maksimalnom iznosu od 20.000 evra ili 20% vrednosti stana, dostupna je na sajtu Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Dragana Jovanović je prva majka u Kragujevcu koja je podnela zahtev za ovu vrstu pomoći, a ujedno i prva koja je dobila pozitivno rešenje. Njen izbor je bio stan u Panorami, stambeno-poslovnom kompleksu, koji je završen i useljen prošle godine.

Kako nam je Dragana u intervjuu rekla, do donošenja rešenja i isplate prošlo je oko 3 meseca. Imali smo efikasnu komunikaciju tokom celog procesa sa prodajnim timom Grading-a, koji su nam pružili sve potrebne informacije i podršku pri prikupljanju dokumentacije. Presrećni smo! Stan je predivan, okruženje je mirno i sigurno, a imamo dovoljno prostora za našu porodicu. Ovo je zaista ostvarenje naših snova – dodaje na kraju našeg razgovora.

Kako Funkcioniše:

Državna pomoć za majke: Ako ste se porodile posle 1. januara 2022, imate godinu dana od rođenja deteta da aplicirate za pomoć.

Uslovi za pomoć: Ne smete imati drugu nepokretnost u vlasništvu, a prihodi vas i vašeg partnera ne smeju biti veći od dva prosečna dohotka.

Sokolis podrška: Naš tim će vam olakšati apliciranje, dajući vam informacije i podršku oko dokumentacije.

Katarina Živković je još jedna majka koja je iskoristila pomoć države, odlučila se za kupovinu stana u Sokolisu. Kako nam je napomenula u razgovoru, proces apliciranja je bio jednostavan, a uz podršku našeg prodajnog tima, informisali su se o svim uslovima i dokumentaciji koja je potrebna. Ipak, kada su sve pripremili i podneli zahtev, procedura je išla relativno glatko i efikasno – istakla je ona. Period od donošenja pozitivnog rešenja do isplate je bio nepunih 30 dana. Na kraju je konstatovala – Radujem se što će moje dete odrastati u neposrednoj blizini Šumarica.

Kupovinom stana u kondominijumu Sokolis, dobijate, ne samo dom, već i siguran i udoban prostor za rast vaše porodice. Pozivamo vas da nas posetite i istražite sve pogodnosti koje Sokolis pruža. Za dodatne informacije i podršku u vezi sa državnom pomoći, kontaktirajte naš tim na sokoliskg@gmail.com.

Sokolis – Više Od Doma!
www.sokolis.rs
Laze Marinkovića 27A – prodajna kancelarija
Kontakt telefoni
060 4034 034
060 3340 340