Tempo – Čačak

Opis projekta

  • Spratnost: P+1+galerija
  • Površina objekta: 8,500 m2

Objekat je spratnosti P+1+galerija orijentacione površine oko 8500m2.
U prizemlju objekta je ulazno-izlazni deo za posetioce i za zaposlene, otvoreni parking prostor za smeštaj oko 84 vozila kao i prijemno-otpremnu zonu i prateće tehničke prostorije. Na prvom spratu se nalazi prodajni prostor, prijemno skladišteni deo, ulaz za osoblje sa strane prijemne rampe, zonu prijema i skladištenja proizvoda, a na ulaznom delu kontrola ulaza i cafe.

Radi organizacije dopreme i prijema robe preko hidrauličnih rampi sa severozapadne strane je pristupni plato.

Iznad skladištenog dela objekta je izvedena galerija sa kancelarijskim, sanitarnim i tehničkim prostorijama (kancelarije, garderobe za zaposlene, sanitarni čvor, prostorija za odmor, arhiv,elektro soba, i mašinska sala).

Konstruktivni sistem je izveden sa nosivim armirano-betonskim stubovima u zavisnosti od funkcionalnih, estetskih i komercijalnih zahteva u povoljnom konstruktivnom rasteru.
Armirano betonski stubovi su dimenzija 50/50cm u projektovanom rasteru.

Medjuspratna konstrukcija je tipa ’pečurkaste’ tavanice d=28cm.Kapiteli su dimenzija 300/300xcm u projektovanom rasteru.

Armirano betonski zidovi su debljine d=20cm.
Kompletna armirano betonska konstrukcija je izvedena sistemskom oplatom DOKA.

Krovnu konstrukciju je izvedena kao čelična rešetka a krovni pokrivač jednstrukim TR limom,kamenom vunom i SIKA PLAN krovnom folijom.

Zidovi: Fasadni oblogu čine sendvič paneli sa ispunom od mineralne vune d=10cm sa direktnim kačenjem na betonsku konstrukciju. Unutrašnji zidovi su izvedeni od giter blokova d=20cm sa potrebnim malterisanjem površina.Unutrašnji zidovi delikatesa i kancelarijskih prostorija su izvedeni od gipskartonskih ploča na potrebnoj čelično-pocinkovanoj konstrukciji sa potrebnim gletovanjem,krečenjem i oblaganjem keramičkim pločicama. Prostorije u zoni rashlade su izvedene od poliuretanskih panela odgovarajuće debljine.

Podovi: U administrativnim prostorijama su postavljeni itisoni. Unutrašnje AB stepenište je obloženo keramičkim pločicama, sanitarne prostorije keramičkim pločicama, a ulazni hol i kafe granitnom keramikom.

Plafoni: U prodajni delu objekta izveden je spušteni plafon. U zoni prijema i pripreme proizvoda od mesa, voća i povrća, mlečnih i zamrznutih proizvoda uradjen je plafon od monolitnih gips karton ploča i termoizolacionih panela sa ispunom od poliuretana odgovarajuće debljine .
U administrativnom prostoru i prostorijama oko ulaza u objekat je postavljen plafon od modularnih gipskarton ploča. U sanitarnim prostorijama , garderobama i sl. projektovati spušteni plafon od vodootpornog gips kartona.

Pronađite dom iz snova.

Počnimo