Savina – Herceg Novi

Opis projekta

  • Objekat: Rezidencijalni stambeni objekat apartmanskog tipa

Navedeni objekat reprezentatuje sintezu svih aktivnosti kojima raspolže Grading: arhitektonskog projektovanja i izvođenja svih završnih radova, inšenjeringa za instalaterske radove, projektovanja i opremanja enterijera po sistemu ’ključ u ruke’.

Objekat je spratnosti S+P+1+Pot orijentacione površine oko 450 m2.
Preko zajedničkog stepeništa pristupa se luksuznim apartmanima površine oko 100 m2 u prizemlju, I spratu i potkrovlju, dok je za dva manja gostinska apartmana u suterenu ulaz obezbeđen direktno iz dvorišta. U suterenu su zajedničke tehničke prostorije, kao i zajednička perionica.
Luksuzni apartmani su podeljeni na dva bloka: dnevni sa lođama sa pogledom na more i noćni: spavaće sobe sa pripadajućim terasama.
U dvorištu je takođe obezbeđen parking prostor za dva automobila.

Rezidencijalni stambeni objekat apartmanskog tipa lociran je u elitnom delu Herceg Novog, na Savini. Objekat je preuzet u sivoj fazi, odnosno sa završenom konstrukcijom i prema zahtevima Investitora trebalo je materijalizovati objekat i opremiti enterijere u duhu moderne arhitekture, a pritom poštujući arhitekturu i karakteristike pomenutog područja.

U tu svrhu u materijalizaciji objekta korišćeni su tradicionalni elementi i materijali, interpretirani kroz jezik moderne arhitekture

Fasada: U spoljašnjem oblikovanju za materijalizaciju suterena je korisćen kamen – Danilovgradska bunja, koja je odlika ovog okruženja u modernom-minimalističkom slogu. Takođe su korišćeni mediteranski elementi kao što su kamene sembrane i skure na prozorima, kameni elementi na lukovima i terasama, ističući kontekstualnost objekta. Jos jedan element pozajmeljen iz okruzenja su i pergole na terasama od lameliranog drveta. Boje su izvučene iz okruženja: zelena boja kao boja zelenila, boja drveta, bela, bež i boje peska.
Unutrašnji zidovi: U enterijerima se kao zidna obloga javlja kamen, kao tradicionalni materijal u kombinaciji sa modernističkim nameštajem i opet naglašava vezu staro-novo. Zidna keramika u kupatilima je sa cvetnim motivima i podražava ukrasno bilje Mediterana.
Podovi: Za podnu oblogu korišćena je keramika boje peska sa teksturom kamena u tradicionalnom ’Ruskom’ slogu. Za stepeništa su kao detalji korišćeni kameni mozaici.
Parterno resenje: Dvorišta i prilazi su obrađeni štampanim betonom, kojim su obrađene i žardinjere sa zelenilom.

Pronađite dom iz snova.

Počnimo