SPO Kursulina PK29

Objekat se nalazi na Adresi Kursulina 29, na uglu Njegoševe i Kursuline ulice, preko puta SO Vračar

Po svojoj osnovnoj funkciji to je stambeni objekat sa četiri sprata, lokalima u prizemlju i garažama i pomoćnim prostorijama u suterenu

Sadrži dva hidraulicna lifta, jedan za stanare i drugi za automobile zgrade.

Fasada je troslojna – sendvič fasada sa drvo-aluminijum prozorima, moderno oblikovana. U završnoj obradi obrađena je italijanskom punom fasadnom opekom, alukobondom isilikatnim otpornim vodenim premazima.

Svojom obradom i opremom predvidja najvise standarde.

Sadrži agregat koji napaja strujom i održava sve vitane funkcije zgrade u slučaju nestanka struje u ditributivnoj mreži.

Objekat je priključen na gradski toplovod sa jednocevnim sistemom grejanja i aluminijumskim grejnim telima.

Ugrađuje se klimatizacija split sistema sa predviđenim nišama za spoljne jedinice na terasama.

Sama oprema i obrada stanova je visokog standarda i po dizajnu se opredeljuje< uz konsulatacije sa kupcem.

Izbog polozaja susednih objekata ,predvidjeno je obezbedjenje temeljne jame sipovima Ø400mm duzine l=7.0m.temeljna ploca je d=60cm, i svi zidovi ispod nivo zemlje su od vdp betona d=20cm.Konstruktivni sistem je armirano-betonski-panelni sa nosećim vertikalnim elementima d=20 cm.
Međuspratna konstrukcija je armirano-betonska sa nošenjem u oba pravca d=20cm.
Kompletna armirano betonska konstrukcija je izvedena sistemskom oplatom DOKA.

Zidovi: Fasadni zidovi su sendvič zidovi u sastavu armirano betonski zid, odnosno giter-blok d=20 cm, stirodura d= 6cm, obzidni zid od opeke d=12 cm i vestackog kamena.
Unutrašnji zidovi su izvedeni od giter blokova d=20cm, i opeke d=12 cm i mašinski malterisani u sistemu Rofix-maltera.
Podovi: Svi podovi su u sistemu plivajućih podova: Stirodur d=2cm sa cementnom košuljicom i odgovarajucom zavrsnom obradom u zavisnosti od namena prostorije.
Izolacije: Horizontalna i vertikalna hidroizolacija objekta izvedena je Bentofix-om (Austrijskim),a izolacija zelenih terasa i krovova „Sika plan“ folijom.
Hidroizolacija kupatila je na bazi polimer-cementnih premaza (Izomat).
Termo i zvucna izolacija je Grejanih od negrejanih prostora je izvrsena tarapor plocama d=6.0cm, dok je termoizolacija stanova izvedena stiroduro raznih debljina u zavisnosti od polozaja i namene pojedinih prostorija.
Fasada: Fasada je izradjena u Rofix sistemu: malter sa lepkom i mrežicom zaštićen temeljnim premazom i završno obrađen Si&Si bojom. Fasada je izrađena u kontinuitetu bez nuteva.

Pronađite dom iz snova.

Počnimo