SPO Lamartinova

Opis projekta

  • Spratnost: garaza+Pr+5Sp+galerija
  • Površina: 3300 m2

Stambeni objekat u Lamartinovoj 19 se nalazi u strogom centru opstine Vracar, iza hrama, i predstavlja eksluzivu kako za poslovne tako i za stambene jedinice.
Objekat je spratnosti garaza+Pr+5Sp+galerija orijentacione bruto površine oko 3 300 m2.
Nivo -1 je rezervisan za garaže kojima se pristupa preko rampe u jednom delu, a u drugom delu preko Autolifta koji se nalazi u zadnjem delu objekta.
Prizemlje je svojom prednjom stranom (stranom do ulice) organizovano kao eksluzivni poslovni prostor, dok se stambeni deo prizemlja nalazi u zadnjem delu objekta. Karakteristicno je da u samom dnu objekta u prizemlju nalazi zelena terasa koja ima povrsinu od 80m2.
Na I, II, III i IV Spratu predvidjeni su po tri luksuzna stana. Zanimljivo je i to sto na tri stana po spratu postoje cak dva lifta. Stanovi su 85.5, 96.0 i 110m2.
Na V i povucenom spratu nalaze se dva stana,povrsine 186 i 120m2,koji prakticno imaju svoj lift.

Izbog polozaja susednih objekata ,predvidjeno je obezbedjenje temeljne jame sipovima Ø400mm duzine l=7.0m.temeljna ploca je d=60cm, i svi zidovi ispod nivo zemlje su od vdp betona d=20cm.Konstruktivni sistem je armirano-betonski-panelni sa nosećim vertikalnim elementima d=20 cm.
Međuspratna konstrukcija je armirano-betonska sa nošenjem u oba pravca d=20cm.
Kompletna armirano betonska konstrukcija je izvedena sistemskom oplatom DOKA.

Zidovi: Fasadni zidovi su sendvič zidovi u sastavu armirano betonski zid, odnosno giter-blok d=20 cm, stirodura d= 6cm, obzidni zid od opeke d=12 cm i vestackog kamena.
Unutrašnji zidovi su izvedeni od giter blokova d=20cm, i opeke d=12 cm i mašinski malterisani u sistemu Rofix-maltera.
Podovi: Svi podovi su u sistemu plivajućih podova: Stirodur d=2cm sa cementnom košuljicom i odgovarajucom zavrsnom obradom u zavisnosti od namena prostorije.
Izolacije: Horizontalna i vertikalna hidroizolacija objekta izvedena je Bentofix-om (Austrijskim),a izolacija zelenih terasa i krovova „Sika plan“ folijom.
Hidroizolacija kupatila je na bazi polimer-cementnih premaza (Izomat).
Termo i zvucna izolacija je Grejanih od negrejanih prostora je izvrsena tarapor plocama d=6.0cm, dok je termoizolacija stanova izvedena stiroduro raznih debljina u zavisnosti od polozaja i namene pojedinih prostorija.
Fasada: Fasada je izradjena u Rofix sistemu: malter sa lepkom i mrežicom zaštićen temeljnim premazom i završno obrađen Si&Si bojom. Fasada je izrađena u kontinuitetu bez nuteva.

Pronađite dom iz snova.

Počnimo