Kupovina stana Ažurirano 22.03.2023
Svi saveti

Ponuda stanova u Kragujevcu: Zašto treba odabrati baš Kg za život?

Zašto je baš Kragujevac dobar za stvaranje porodičnog doma? Osim što su cene nekretnina daleko prihvatljivije u Kragujevcu, postoji još nekoliko razloga zbog kojih bi trebalo da razmislite o stvaranju porodice baš u srcu Šumadije.
Krenimo od najočiglednijeg…

Miran grad, sa mnogo zelenih oaza širom grada i oko njega

Zahvaljujući radu na decentralizaciji, mnogi manji gradovi u Srbiji počeli su da žive i razvijaju se jednakom brzinom kao i veći centri.
Tako sve više gradova može da ponudi mogućnosti za studiranje, napredovanje i zaposlenje, a da pritom ne iziskuju čitavu zaradu da bismo preživeli.
Saobraćajna infrastruktura u Kragujevcu se sve brže razvija, rastuća je i industrija i solidno zdravstvo, a brojne kulturne, obrazovne i sportske institucije i dešavanja doveli su do toga da Kragujevac postane primamljiv za život mnogima koji su otišli iz njega, ili proveli deo života u drugim delovima naše zemlje (i Evrope).
Prelazak iz drugog grada u Kragujevac je velika odluka, ali želimo da vam pomognemo da razumete da je to idealna odluka za vašu porodicu, i dečje odrastanje.
Udišite svežiji i zdraviji vazduh, uživajte u zelenilu i obilju kulturnog sadržaja, koji vas, na kraju meseca, neće koštati čitavo bogatstvo!

grading_teatar_kragujevac

Pozitivna poslovna klima i ubrzani ekonomski razvoj

Projekti lokalnog razvoja grada privlače ulagače i sve više mladih preduzetnika, pružajući im pomoć i poslovno okruženje u kome mogu da grade zdravu konkurenciju, ostvare poslovne uspehe i steknu profit.

Najpoželjnija naselja za život u Kragujevcu

Hajde da se pozabavimo i Kragujevcem kao stambenim mestom za život, i da se osvrnemo na cene stanova u Kragujevcu…
Kragujevac predstavlja sve poželjnije mesto za život, i sve je više porodica koje biraju da se upravo u ovom gradu nasele, i kupe stan.
Ponuda stanova u Kragujevcu je šarenolika, ali trebalo bi napomenuti da njih na tržištu nema mnogo. Godišnje se u ponudi nađe nešto manje od 500 stanova.
Koje su najpopularnije lokacije ako želite stan u Kragujevcu? Moramo izdvojiti novo stambeno naselje Erdogliju, kao i uvek popularan centar grada.

Prosečne cene stanova u Kragujevcu

Neke od najnižih cena stanova su upravo u Kragujevcu. Prosečna cena jednosobnog stana je u protekla tri meseca iznosila 1.450€ po kvadratu.
Dvosobni i trosobni stanovi čija kvadratura ne prelazi 100m2, prodaju se po prosečnoj ceni od 1.400 € za kvadrat.

Veliki stanovi, sa preko 100m2, i oni koji spadaju u četvorosobne i višesobne, u Kragujevcu imaju prosečnu cenu od 1300€ za jedan kvadrat.

grading_stanovi

Stanovi u pomenutom delu grada Erdoglija se kreću za oko 1.300 evra po kvadratu. Tako da tamo možete kupiti stan od 65 kvadrata i za manje od 90.000 evra.
Cene u centru grada su obično skuplje za 10-20%.

Za sve koji žele detaljniju ponudu stanova u Kragujevcu, i to na lokaciji Erdoglija – najbolje bi bilo da posete naš sajt: Grading.rs

Da zaključimo….

Kragujevac je podignut na obalama reke Lepenice, u kotlini koju okružuju planina Rudnik, Crni Vrh i Gledićke planine.
U Kragujevcu je osnovana prva gimnazija u Srbiji (1833), prvo pozorište pod upravom Joakima Vujića, otvorena prva apoteka, objavljene su prve novine (’’Novine srbske’” pod uređivačkom politikom Dimitrija Davidovića), ustanovljen prvi sud, otvorena prva galerija slika, prvi muzej i biblioteka.
U Kragujevcu je donet i veoma važan, Sretenjski ustav! Kragujevac je po mnogo čemu u istoriji bio prvi i najbolji, a zahvaljujući mladosti koja se u njega vraća i bira da ga ponovo naseli, naš grad će nastaviti stopama ljudi koji su ga učinili jedinstvenim mestom za život!