Stambena zgrada za socijalno stanovanje – Paraćin

Opis projekta

  • Spratnost: Pr. + 4

Na osnovu zahteva Investitora, Projektnog zadataka, Lokacijskih uslova i građevinske dozvole izrađen je projekat višeporodičnog stambenog objekta u ulici Sinđelićevoj bb, Paraćin, K.P. 3912/68 KO Paraćin grad.

Pešački ulaz u objekat se nalazi na sevrozapadnoj strani. Na ulazu u prizemlje je formiran vetrobran iz kojeg se ulazi u hodnik sa stepeništem i liftom. Iz hodnika se ulazi u stanove prizemlja. Pomoću stepeništa i lifta pristupa se svim etažama u objektu. U prizemlju su organizovana četiri stana i zajednička prostorija stanara zgrade. Na I, II, III i IV spratu formiranesu po 4 stambene jedinice što ukupno čini 20 stanova i to: 1 garsonjera, 3 jednoiposobna, 9dvosobnih, 6 trosobnihi 1 troiposobanstan. Objekat je pravougaonog oblika, dimenzija prizemlja23,51m x 14.65m.

Objekat je u osnovi pravougaonog oblika gabaritnih dimenzija : A x B = 23.90x 15.40 m, a spratnosti je Pr. + 4 , bez podruma i tavana. Krov je sistema četvorovodnog krova sa osnovnim nagibom krovne ravni od α = 15.00° ,za krovni pokrivač usvojena je tegola preko terhartije i OSBploča. Međuspratne konstrukcije, osim podne ploče prizemlja, projektovane su kao polumontažna tavanica tipa ” LMT “.

Ploče terasa su monolitne AB ploče usvojene debljine :dp = 14 cm. Obzirom na spratnost objekta i usvojeni konstruktivni system svi zidovi prizemnog dela projektovani su kao armirano betonski zidovi.

U objektu su projektovane različite završne obrade podova u zavisnosti od funkcije prostora. U ulaznom delu, vetrobranu, stepeništima i zajedničkim hodnicima, kao i na terasama i lođama je predviđena podna granitna keramika. U stanovima je predviđena podna keramika u hodnicima,kuhinjama, kupatilima, dok je u dnevnim i spavaćim sobama predviđen laminat. Završna obrada se postavlja na prethodno postavljene slojeve cementnog estriha, termoizolacije, hidroizolacije i drugih slojeva zavisno od vrste međuspratnekonstrukcije. Fasadni zidovi su zidani od giter bloka debljine25cm, sa termoizolacionim kontakt fasadnim sistemom u sastavu od kamene vune.

Sva fasadna stolarija projektovana je kao PVC stolarija, sa prekinutim termičkim mostom, zastakljeni termoizolacionim staklom, Unutrašnja vrata su standardna drvena stolarija, a ulazna vrata u stanove su protivprovalna siguronosna. Zaštitna ograda i rukohvati stepeništa su čeličnih cevastih i kutijastih profila, koji su antikoroziono zaštićeni i bojeni bojom za metal dva puta.

Za izradu horizontalnih i vertikalnih oluka, kao i zaštitu delova objekta limom,projektovan je plastificirani čeličnil im debljine 0,60mm. Spajanje elemenata plastificiranog lima u zavisnosti od mestaugradnje, odnosno elementa zaštite objekta,vršiti ležećim i stojećim duplim prevojima (pertlanjem).

Pronađite dom iz snova.

Počnimo