Vila Ana

Arhitektonsko rešenje proisteklo je iz savremenih karakteristika novije beogradske stambene arhitekture kao i zahteva investitora. U podrumu objekta isprojektovana je garaža za komforan smeštaj 4 vozila i tehnička prostorija.Kolski ulaz u garažu je projektovan preko kolske rampe, iz Smetanine ulice.
Sa desne strane postavljena je dnevna zona : dnevni boravak i trpezarija.

Sa leve strane , naspram trpezarije projektovana je prostrana kuhinja sa prostorom za ostavu. Dnevni boravak je denivelacijom podeljen na dva dela.Sa leve strane osnovne komunikativne ose u prednjem delu bližem ulazu u objekat projektovan je blok sa bibliotekom i gostinskom sobom sa pripadajućim kupatilom.
Ka južnoj strani u prednjem delu parcele, desno od osnovne ose kretanja, projektovan je otvoreni bazen.
Na severnom delu parcele iza objekta u odnosu na ulaz u objekat, projektovan je i jedan manji prizemni objekat za poslugu.

Na spratu glavnog objekta projektovane su tri spavaće sobe sa pripadajućim kupatilima. Projektovan je plitak viševodni krov sa zajedničkom strehom.

Konstruktivni elementi objekta se rade u kombinaciji betona, armiranog betona, giter bloka i opeke.
Temeljenje se izvodi na temeljnoj ploči.

Konstruktivni sistem je mešoviti, skeletni i masivni.
Zidovi u podrumu su armiranobetonski dok su na ostalim etažama od giter bloka sa horizontalnim i vertikalnim serklažima.

Pregradni zidovi su od šuplje opeke 12cm sa AB serklažima visine 20cm u debljini zida na visinama nadvratnika.Krovna konstrukcija je drvena.

ZIDOVI: Fasadni zidovi su od giter bloka 25cm sa 8cm termoizolacije, 2cm vazdušnog prostora i oblogama u tri varijante : prirodne kamene ploče, kompozitni materijal tipa “fundermax” sa panelima u dezenu drveta i zidovi sa završnim akrilnim premazom u beloj boji.
Pregradni zidovi su od šuplje opeke 12cm obostrano malterisani i završno bojeni poludisperzionom bojom.
Fasada pomoćnog objekta predstavlja kombinaciju zastakljenih površina i zidnih platana koji su završno obradjeni od fasadnom opekom i belom akrilnom bojom.
STOLARIJA I BRAVARIJA: Fasadna bravarija je eloksirani aluminijum sa termoprekidom i dvostrukim niskoemisionim staklenim paketom punjenim argonom.
Unutrašnja stolarija su: duplošperovana medijapan vrata, dok su ulazna vrata bezbedonosna ulazna vrata, metalna obložena medijapanom i laminatom u boji prema izboru projektanta.
PODOVI: Podovi su od kvalitetne keramike, granitne keramike unutra i kombinacije paljenih granitnih ploča i kompozitnih materijala tipa “compowood” spolja.Keramika je uvozna (Italija, Španija).Parketi su “S” klase.
PLAFONI: Мašinski malter na gipsanoj bazi i završno bojeni poludisperzionom bojom.
OLUCI: Oluci i olučne vertikale su od bojenog čeličnog lima. Opšivke su od aluminijumskog lima u boji prema izboru projektanta.
KROV: Krovni pokrivač je prefabrikovani ravni krovni lim.

Pronađite dom iz snova.

Počnimo