Grading - Izgradnja i adaptacija stambenih, poslovnih i industrijskih objekata

Saveti


Saveti pri donošenju odluke za kupovinu stanaStan je uvek investicija broj 1


Nema tu nedoumice – uvek ste na dobitku kupovinom stana. Nekretnina je ta koja vam može doneti prihod ili u, najmanju ruku, povratiti uloženo. Gotovo i da nema primera da je vrednost neke nekretnine pala, osim u slučajevima koji realno ne zavise od vas, kao što su elementarne nepogodne, potresi na svetskim berzama.

U Srbiji, stan je uvek investicija, nikako trošak. To je pe svega – sigurnost za vašu porodicu, jer imate osnovno za život – krov nad glavom, ali tu vam je još opcija na raspolaganju – možete da ga izdajete i tim novcem, recimo, otplaćujete ratu za stambeni kredit ili da ga ulažete u novi stan. Dakle, promašaja nema.


Stvari koje je potrebno znati pre podizanja stambenog kredita


Rešili ste da kupite stan. Na kredit. Da, na kredit. Ma koliko kredit u našem narodu važio za moderno "dužničko ropstvo", on je često jedini način da dođete do sigurnosti i sopstvenog doma.

Kupovina na kredit je potpuno legitimna investicija na dugi rok, za koju se – kao i za sve ozbiljnije životne poduhvate – valja pripremiti.

U ovom tekstu pokušaćemo da pojasnimo neke osnovne bankarske pojmove na koje ćete nailaziti u potrazi za kreditom po meri. Počnimo sa osnovim pojmovima...

Kupovina prvog stana
novčane olakšice i povraćaj pdv-a

Prilikom kupovine nekretnine koja se nalazi u novoj stambenoj zgradi susrešćete se sa plaćanjem poreza: poreza na dodatu vrednost (PDV) . Prvim stanom smatra se stan, odnosno svojinski udeo na stanu kao i svojinski udeo na porodičnoj stambenoj zgradi koji kupuje osoba koja nema i nije imala nekretninu ili svojinski udeo u nekretnini...

Ko su i šta rade notari ?
 

Notar ili javni beležnik je stara pravnička profesija čija je uloga da sve ugovore, sporazume i druge pismene beleške, overava i odgovara za njihovu zakonitost. Na osnovu Zakona o javnom beležništvu, koji je stupio na snagu 1. septembra 2014, notari su ti kojima se treba obratiti kada je potrebna overa ugovora o raspolaganju stana...

Stan se ne kupuje svaki dan,
zato...

Kragujevac, privredni i ekonomski centar Šumadije, univerzitetski grad koji poseduje klinički centar, predstavlja Meku za sve one koji pokušavaju da "iz centra" prokrče svoj put. Svako bi želeo da nađe svoj kutak u ovom gradu, koji ne spava.

Kako da imate
savršenu rasvetu u stanu

Svetlost, kako prirodna tako i veštačka, zapravo je jedan od najvažnijih činilaca pri oblikovanju prostora. Dobro osvetljenje je zaslužno što Vaš dom odiše prostranstvom, toplinom i pruža osećaj dobrodošlice. Rasveta u kući ima estetsku i funkcionalnu ulogu i doprinosi boljem izgledu domaćinstva...

Kako da organizujete mali stan?
 

Ukoliko živite u malom stanu ili planirate kupovinu istog, verovatno imate glavobolje oko uređivanja životnog prostora u "kutiji šibica". Naše arhitekte Vam nude par odličnih saveta i sjajnih trikova kako biste dobili funkcionalan i ugodan dom.

Kako da uredite kuhinju?

Kuhinje su oduvek bile duša porodičnog doma, a poslednih godina su u trendu kao trening-centri novih tv zvezda – svetski poznatih kuvara. Kako je urediti?


Grading vaš partner za sigurnu budućnost!


Dobra lokacija, kvalitetna gradnja, infrastrukturna podrška stanovi koje Grading gradi su siguran izbor za sve one koji žele da žive svoje snove. Grading se prilikom donošenja odluka o konkretnom investicionom objektu rukovodi istim onim pitanjima koja Vi sebi postavljate kada krenete u kupovinu stana

Da li je baš to dobra lokacija za zgradu i za život, kakva je struktura stanova, Koji su najbolji materijali za rad trenutno na tržištu, kakvo je grejanje, a keramika?