Prodaja: Erdoglija


 


Stambeno poslovni objekat Erdoglija
Kragujevac, ugao Daničićeva i Kopaoničke

 

 ARHITEKTONSKA FORMA I FUNKCIJA OBJEKTA

Izvodom iz plana data je mogucnost izgradnje. Na datoj lokaciji pored stambenog objekta postoje objekti slicnih gabarita i iste spratnosti, kao i soliter "Y".
Na lokaciji je projektovan Viseporodicni stambeno poslovni objekat spratnosti Po+Pr+5S+Pk. Gabarit objekta je pravugaonog oblika maksimalnog gabarita prizemlja 20.00mx14.00m, sa erkerima i terasama na visim etazama van tog gabarita i sa podrumom pravugaonog oblika maksimalnih dimenzija 19.96mx13.86m.

Objekat sadrzi tri funkcionalne celine:

 • Podrumski deo je projektovan na podzemnoj etazi sa ukupno 36 stanarskih ostava, jednom tehnickom prostorijom - podstanicom, prostorijom za instalaciju lifta i magacinom poslovno-prodajnog prostora koji je podeljen u tri prostorije. Stanarskim ostavama i magacinu se pristupa odvojenim stepenisnim prostorima iz objekta.
 • Poslovni deo je projektovan u prizemlju. Orijentisan je ka pristupnoj ulici kao jedan poslovno prodajni prostor koji sadrzi mokri cvor, predprostor - ekonomski ulaz i stepenisni prostor kao vertikalnu komunikaciju sa magacinskim prostorom na podzemnoj etazi.
 • Stambeni deo je projektovan je na visim etazama. Stambeni deo je projektovan tako da sadrzi jednu garsonjeru, tri dvosobna stana i jedan trosoban stan na svakoj etazi. Garsonjere sadrze hodnik, dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom, kupatilo i terasu. Dvosobni stanovi sadrze: hodnik, sobu, dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom, kupatilo i terasu, dok trosobni stanovi sadrze: hodnik, dve sobe, dnevni boravak sa trpezarijom i kuhinjom, kupatilo i terasu. Organizacija prostora u potkrovlju je istovetna kao na ostalim nizim etazama.

OBRADA I OPREMA OBJEKTA

OBRADA

 • Unutrasnji zidovi su od armiranog betona, giter blokova d=20cm i supljeg bloka d=12cm. Zidovi se malterisu malterom d=2cm. Gletuju se i boje se posnom bojom sa svim potrebnim predradnjama. U sanitarnim prostorijama zidovi se oblazu glaziranim keramickim plocicama u punoj visini. Zidovi u kuhinjama se oblazu keramickim plocicama u visini od 0.85 do 1.60m.
 • Fasadni zidovi su od armiranog betona d=20cm i Ytong blokova d=30cm. Preko a.b. zidova se postavlja kamena vuna kao termoizolacija. Preko zidova od Ytong blokova se nanosi Rofix Renoplus malter za izravnavanje, a zatim preko na celoj povrsini fasade nanosi fasada Rofix "Si Si putz".
 • Plafon Medjuspratna tavanica od armiranog betona obradjena je malterisanjem debljine 2 cm, gletovanjem i bojenjem posnom bojom.
 • Podovi U svim prostorijama i komunikacijama projektovani su podovi po principu "plivajuceg" poda na sloju termoizolacionog materijala i odgovarajucih slojeva hidroizolacije. Podovi prizemlja i zajednickih prostorija na visim etazama su od keramickih plocica, dok su u stambenom prostoru podovi od keramickih plocica i laminatnog parketa.
 • Termoizolacija U prizemlju i visim etazama podna termoizolacija je 2cm tvrdopresovana kamena vuna marke "Ursa" tip "Tango". Na plafonu prizemlja je projektovana termoizolacija od kamene vune marke "Ursa", debljine 10cm, dok je na plafonu podruma projektovana ista termoizolacija ali debljine 5cm.
 • Hidroizolacija U objektu je projektovana hidroizolacija koja svojim tehnickim karakteristikama omogucava zastitu od: prodora vlage i vode u objekat, odnosno izolacije odcedne, kapilarne i vode pod pritiskom.
 • Zvucna izolacija Na plafonu prizemlja je projektovana termoizolacija od kamene vune marke "Ursa", debljine 10cm koja istovremno sluzi i kao zvucna izolacija. Okno lifta je oblozeno zvucnom izolacijom d=1cm.

OPREMA-STOLARIJA

 • Unutrasnja vrata. Okvir vrata je od camovog masivnog drveta. Krilo je od drvenog okvira, duplo sperovano a ispuna je od natron saca.
 • Ulazna vrata u stanove Ram vrata je izradjen od drveta. Krila vrata cine: kostur od aluminjumskog profila, zastitni lim, zvucna i termicka izolacija i sper oplata sa obe strane. U kostur vrata se ugradjuje mehanizam sa bravom, sarke, ukrasno-zastitni limovi, rukohvat i kontrolno oko.
 • Prozori Jednokrilni fasadni prozor se izradjuje od plasticnih profila sa celicnim nosacima po sistemu proizvodjaca u beloj boji. Prozor je zastakljen termopan staklom d=4+12+4 i otvara se oko horizontalne i vertikalne ose.U sve prozore ugraditi dihtung traku od neoprenske gume po celom obimu. Spoljne prozorske klupice i unutra{nje podprozorske daske su od tvrdog PVC-a.
 • Vrata Jednokrilna balkonska vrata ili ulazna vrata sa fiksnim izlogom se rade od plasticnih profila sa celicnim nosacima po sistemu proizvodjaca u beloj boji. Vrata su zastakljena termoreflektujucim staklom d=4+12+4. Vrata se otvaraju oko horizontalne i vertikalne ose.

Stan 1

Stan 2

Stan 3

Stan 4

Stan 5

Stan 6

Nazad: Prodaja