Grading - Izgradnja i adaptacija stambenih, poslovnih i industrijskih objekata

Novosti


25.11.2015., Održano je osvećenje službenih prostorija preduzeća Grading u Ćupriji

Dana 23. novembra 2015. godine u Ćupriji, osveštane su službene prostorije preduzeća „Grading“ u ovom gradu.

Prostorije je osveštao nadležni paroh Otac Željko iz Hrama Svetog Georgija velikomučenika i pobedonosca u Ćupriji uz sasluženje duhovnika manastira Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Svojnovu, i u prisustvu starešine ovog manastira, igumanije Tavite i još jedne monahinje iz sestrinstva ovog Svetog Hrama. Njihov dolazak i prisustvo za sve prisutne je bila velika čast i blagoslov.

Neposredno pred sam čin osvećenja direktor „Grading“-a Miroslav Mihajlović je sve prisutne podsetio na same poslovne početke i tada utvrđenom vizijom razvoja preduzeća. Sa ponosom istakao da su neki radnici, iz tih prvih dana, i pored teških i turbulentnih vremena, i dalje „Grading“-ovi radnici i pregaoci na zajedničkom zadatku. Takođe, izneo je i svoje impresije sa svog nedavnog hodočašća i boravka na Svetoj Gori. Tom prilikom je sve prisutne podsetio na životni put ikone Bogorodice Trojeručice, o njenom značaju za Srpski narod i sav Pravoslavni svet. Naročito je naglasio čudotvorne moći ove Ikone čiju kopiju je i doneo iz manastira Hilandar i sada krasi prostorije ovog preduzeća.

U svečanoj i molitvenoj atmosferi izvršen je Sveti čin osvećenja. Kropljenjem Osvećenom vodom u upisivanjem Krsnog znaka osvećenim uljem na zidove objekta, a uz pratnju zaposlenih, sveštenoslužitelji su obišli prostorije gde se odvijaju poslovne aktivnosti preduzeća. Tom prilikom Otac Željko je održao prigodnu besedu i poželeo uspešan rad preduzeću i svako dobro svim zaposlenim.

 

Nakon osvećenja, u jednom nadahnutom i emotivnom govoru, prisutnima se obratio direktor „Grading“-a Miroslav Mihajlović ovim rečima:

„Draga braćo i sestre, Božijom blagodaću smo se okupili ovde i obratio bih se sa nekoliko reči zaposlenima, prijateljima i porodici.

Želim da se zahvalim što smo zajedno osveštali ovaj objekat koji tek sad doživljavam kao deo sebe. Sa Vama bih hteo da podelim nekoliko najvažnijih poruka i da neke od njih ostanu u sećanju:

Prvo: Dopustite Spasitelju i Bogorodici da živi u vama

Drugo: Budite deo Tima, koji ima svoj ritam, svoj identitet, zajedničke treninge i odlučujuće utakmice. Takođe je važno da Tim ima jedinstvene ciljeve jasno definisane i merljive. U Timu svako ima svoju ulogu i odgovornost za ispunjenje zajedničkog cilja. Uvek razmišljajte šta je dobro za Tim kakva je naša velika slika.

Treće: Gospod je nas stvorio da budemo slobodni.

Ko je slobodan?

Onaj koji je u istini i ko je u ljubavi i zato Gospod kaže: Spoznajte istinu i istina će se vama dogoditi. Znajte braćo i sestre druge istine do jedne jedine nema a to je Gospod naš. Neka nam Gospod pomogne da budemo bolji u ljubavi i miru.

Treba malo dati, malo uzeti, malo izabrati i u tome je veličina ljubavi.

Neka nas Bog vodi svojom blagodaću.“

Kao znak priznanja za dugogodišnji rad i aktivni doprinos, direktor „Grading“-a Miroslav Mihajlović nagradio je tri svoja radnika:

  1. Gagić Živorada
  2. Džonić Miroslava
  3. Mihajlović Marinu

poklonivši svakom po zlatnik Bogorodice Trojeručice, zlatni krst i ikonu Bogorodice Trojeručice.

Kao znak bratske ljubavi i uz reči blagodarenja zbog njenog prisustva, igumaniji manastira Svetog Nikolaja Mirlikijskog u Svojnovu, mati Taviti, na dar i molitveno sećanje, poklonio je knjigu „Zdravlje iz Božije bašte“ monahinje Atanasije Rašić.

Svetom obredu osvećenja prisustvovali su zaposleni „Grading“-a, kao i predstavnici sestrinskih firmi „Pro Max Trade“ iz Paraćina „Gradicool“ iz Jagodine, bivši radnici i dugogodišnji prijatelji ovog preduzeća, koji su po pozivu direktora, uveličali ovo slavlje, kao i svi članovi porodice Mihajlović.

Po završenom Osvećenju pripremljena je trpeza ljubavi za sve prisutne.