Loading...
Aktuelni projekti 2020-12-09T01:45:49+00:00

Panorama Erdoglija – Lamela 2
Dimitrija Tucovića 28, Kragujevac

Objekat: Višeporodični stambeni Po+Pr+9 spratova
Adresa: Dimitrija Tucovića 28 , Kragujevac

Ukupno bruto površina : 5000 m2

Prodaja stanova 064 8 250 300
KATALOG STANOVA LAMELA 2

Grading gradi i dalje ! Posle uspešnog završetka Faze 1 ,nastavljamo sa izgradnjom nove lamele broj 2 . Faza 2 predviđa izgradnju novog stambenog objekta ukupne kvadrature 5000m2 sa 70 stanova i podzemnom garažom . Kao i do sada, akcenat će biti na najkvalitetnijoj gradnji i na cenama koje su više nego konkurentne, a slobodno možemo reći i najpovoljnije u gradu. Svi stanovi su projektovani da budu po meri današnjeg čoveka, a sama lokacija omogućava budućim stanarima da u svojoj blizini imaju sve što im je potrebno.

Svaki od ovih stanova je funkcionalan, prilagodjen potrebama savremenog čoveka . Vi već sada možete da pogledate naše kataloge sa tačnim rasporedom prostorija i uz našu stručnu pomoć, izaberete kvadraturu koja je upravo po Vašoj meri.  Pratite naš sajt i naše naloge na društvenim mrežama, na kojim ćemo vas obaveštavati o svim aktuelnostima vezanim za ovaj projekat.

Miran kraj, neposredna blizina škola i obdaništa, mali ili veliki stan , na Vama je samo da izaberete nas i pronašli ste Vašeg partnera za sigurnu budućnost. Mi ne prodajemo tuđih ruku delo, već ono u šta smo sami uložili sebe, timskim radom izgradili i garantujemo Vam da birajući Gradingove stanove nećete pogrešiti. Ukoliko se odlučite na ovu veliku odluku  Grading sa svojih 28 godina iskustva može postati Vaš partner za sigurnu budućnost. U nastavku Vam predstavljamo tehničke karakteristike faze 2 :

 1. Podrumski deo je projektovan u funkciji garaže ,kao i prostor namenjen ostavama za stanare  i tehničkim prostorijama (toplotna podstanica,prostorija za povišenje pritiska…) . Stanarima će biti omogućen silazak do podruma i pomoću dva električna lifta što utiče na komfor stanovanja.
 2. Stambeni deo je projektovan u svim višim etazama. Faza 2 sadrži 70 stanova, po 7 na svakoj etaži i to:
 • Garsonjera 27m2
 • Jednoiposoban stan 38m2
 • Dvosoban stan 44m2
 • Dvosoban stan 45m2
 • Dvosoban stan 47m2
 • Trosoban stan 64m2
 • Četvorosoban stan 80m2

Spratna visina je 2,90m dok je svetla visina u stanovima je 2,65m. Vertikalna komunikacija između etaža je predviđena pomoću dva električna  lifta i izdvojenim  stepeništem pozicioniranim pored liftovskog okna.  U stepeništnom i hodničkom delu je predviđeno prirodno osvetljenje i provetravanje.  Objekat je projektovan kao armirano betonska konstrukcija sa armirano betonskim zidnim platnima,međuspratnim tavanicama i stubovima. AB zidovi su debljine 20cm. Međuspratna konstrukcija je puna armirano betonska ploča debljine 20cm. Objekat je fundiran na armirano betonskoj ploči debljine 60cm. Konstrukcija stepeništa je armiranobetonska ploča.  Na objektu je projektovan viševodan krov sa završnom obradom od pocinkovanog plastificiranog falcovanog lima.

Stan tip 1 – garsonjera – 27 m2

Detaljnije stan tip 1

Stan tip 2 – Trosoban stan – 64 m2

Detaljnije stan tip 2

Stan tip 3 – Dvosoban stan – 45 m2

Detaljnije stan tip 3

Stan tip 4 – Jednoiposoban stan – 38 m2

Detaljnije stan tip 4

Stan tip 5 – Dvosoban stan – 44 m2

Detaljnije stan tip 5

Stan tip 6 – Četvorosoban stan – 80 m2

Detaljnije stan tip 6

Stan tip 7 – Dvosoban stan – 47 m2

Detaljnije stan tip 7

Prodaja stanova 064 8 250 300
KATALOG STANOVA FAZA 2

Panorama Erdoglija – 1. faza
Dimitrija Tucovića bb, Kragujevac

Objekat: Višeporodični stambeni Po+Pr+8s+Pk – 1.faza
Adresa: Dimitrija Tucovića bb , Kragujevac
Investitor: Panorama Erdoglija doo Kragujevac
Početak radova: 14.01.2019.godine
Završetak radova: 28.08.2020.godine

Ukupno bruto površina : 5340 m2

Prodaja stanova
KATALOG STANOVA

ARHITEKTONSKA FORMA I FUNKCIJA OBJEKTA

Grading nastavlja sa izgradnjom objekata i stanova u Kragujevcu. Nakon završenog bloka zgrada u Obilićevoj ulici ( zgrade Šljiva,Grožđe i Jabuka) započinjemo izgradnju novog bloka u ulici Dimitrija Tucovića, u neposrednoj blizini Hipodroma i TC Plaza.

Na predmetnoj lokaciji je planirana fazna izgradnja koja će se odvijati u 4.faze. U prvoj fazi je projektovan višeporodični stambeni objekat spratnosti Po+Pr+8s+Pk. Gabarit objekta je pravilnog pravougaonog oblika , bruto površine tipskog sprata 460 m2, dok je bruto površina garaže 800m2. Objekat sadrzi dve funkcionalne celine:

 1. Podrumski deo je projektovan u funkciji garaže sa jednom ulazno/izlaznom rampom širine 4,0m i 7 nezavisnih garaža sa posebnim ulazima. Osim parkiranja isprojektovan je i prostor namenjen ostavama za stanare kao i tehničke prostorije (toplotna podstanica,prostorija za povišenje pritiska…) . Stanarima će biti omogućen silazak do podruma i pomoću dva električna lifta.
 2. Stambeni deo je projektovan u svim višim etazama. U prvoj fazi je projektovan 61 stan. Na tipskom spratu i potkrovlju je projektovano 6.stanova i to:
 • Jednoiposoban stan površine 38,76m2 – Stanovi sadrže ulazni deo, sa prostorom za smeštaj garderobnih ormana, iz ulaznog dela se pristupa kupatilu, kuhinji, zasebnoj sobi i dnevnom boravku sa trpezarijom. U stanu je projektovan terasa.
 • Dva dvosobna stana površina 47,23m2 i 49,00m2 – Stanovi sadrže nezavisan ulazni hodnik ,dnevni boravak, kuhinju koja može biti nezavisna ili jedinstvena celina sa dnevnim boravkom,komforne spavaće sobe, kupatilo i terase po principu lođe.
 • Dva trosobna stana površina 64,59m2 i 65,09m2 – Stanovi su projektovani da sadrže odvojenu dnevnu i noćnu zonu. Pored dnevnog boraavka , ulaznog hodnika ,kuhinje ,kupatila, terasa stanovi sadrže i dve posebne spavaće sobe koje budući kupci mogu kombinovati u zavisnosti od svojih potreba.
 • Četvorosoban stan površine 77,57m2 – Stanovi sadrže ulazni hodnik,dnevni boravak sa trpezarijom , kuhinju , tri spavaće sobe , dve terase , kupatilo i toalet.

U prizemlju je projektovano 7.stanova sledeće strukture :

 • Tri garsonjere površina 29,15m2 , 30,59m2 i 31,20m2.
 • Dva jednoiposobna stana površina 37,96m2 i 39,33m2
 • Dva trosobna stana površina 50,89m2 i 64,59m2

Svetla visina u stanovima je 2,62m. Vertikalna komunikacija između etaža je predviđena pomoću dva električna  lifta i stepeništem pozicioniranim pored liftovskog okna.  U stepeništnom i hodničkom delu je predviđeno prirodno osvetljenje i provetravanje.

Objekat je projektovan kao armirano betonska konstrukcija sa armirano betonskim zidnim platnima,međuspratnim tavanicama i stubovima. AB zidovi su debljine 20cm. Međuspratna konstrukcija je puna armirano betonska ploča debljine 20cm. Objekat je fundiran na armirano betonskoj ploči debljine 60cm. Konstrukcija stepeništa je armiranobetonska ploča.

Na objektu je projektovan viševodan krov sa završnom obradom od pocinkovanog plastificiranog falcovanog lima.

OBRADA OBJEKTA

 • Unutrašnji zidovi između stanova su od armiranog betona d=20cm, giter blokova d=20cm i sendvič zida d=9cm+2cm+9cm (giter blok+tvrdopresovana kamena vuna+giter blok). Zidovi unutar stana zidani su od giter bloka d=12cm. Zidovi se malterišu malterom d=2cm.Svi zidovi se gletuju i boje poludisperzivnom bojom sa svim potrebnim predradnjama. U sanitarnim prostorijama zidovi se oblažu keramičkim pločicama 1. klase  u punoj visini. Zidovi u kuhinjama se oblažu keramičkim pločicama do visine 1.50m.
 • Fasadni zidovi su od armiranog betona d=20cm i giter blokova d=20cm. Preko spoljih zidova se postavlja termoizolacija debljine d=12cm (kamena vuna + stiropor), a zatim se na celoj površini fasade nanosi silikatno silikonska fasada.
 • Plafoni: Medjuspratna tavanica je od armiranog betona deblljine d=20 cm, obradjena je malterom debljine 2 cm, gletovanjem i bojenjem poludisperzivnom bojom sa svim potrebnim predradnjama .
 • Podovi U svim prostorijama i komunikacijama projektovani su podovi po principu “plivajućeg” poda na sloju termoizolacionog  materijala ( tvrdopresovane kamene vune) i odgovarajućih slojeva hidroizolacije. Podovi ulaza i zajedničkih prostorija  su od granitnih pločica proizvođača Keramika Kanjiža, dok su u stambenom prostoru podovi od keramičkih pločica i laminatnog parketa proizvođača Tarkett.
 • Fasadni zidovi i termoizolacija Fasadna termoizolacije je od kamene vune d=12cm. Na plafonu potkrovlja je projektovana termoizolacija od kamene vune debljine d= 30cm, dok je na plafonu podruma projektovana ista termoizolacija d=15cm.
 • Hidroizolacija U objektu je projektovana hidroizolacija koja svojim tehničkim karakteristikama omogucava zaštitu od  prodora vlage i vode u objekat, odnosno izolacije odcedne, kapilarne i vode pod pritiskom. U kupatilima i na terasama se izvodi dvostruka hidroizolacija .Oko podruma objekta je postavljena drenaža.
 • Zvučna izolacija Međuspratne konstrukcije su obložene tvrdopresovanom kamenom vunom d=2cm uz postavljanje odgovorajuće termo silent trake po obimu prostorija.

OPREMA OBJEKTA

 • Liftovi: Objekat poseduje dva električna putnička lifta nosivosti Q=630kg i ima 11 stanica.
 • Grejanje: Grejanje je centralno , priključeno na gradsku toplanu. Svaki stan poseduje kalorimetar ,kao i termoglave na radijatorima,tako da je omogućena potpuna kontrola troškova. Radijatori su proizvođača Proterm i Valiant.. U svim stanovima je urađena pripremna instalacija za klima uređaje.
 • Unutrašnja vrata.Okvir vrata je od čamovog masivnog drveta. Krilo je od drvenog okvira, duplo šperovano a ispuna je od natron saća. Vrata su obložena medijapanom d=5mm u beloj boji sa horizontalnim falcom i u beloj su boji. U uaptilskim vratima je predviđena rešetka za ventilaciju i leptir brava.
 • Ulazna vrata u stanove su opremljena sigurnosnim bravama. Ram vrata je izradjen od drveta. Krila vrata čine: ispuna od iverice d=44m , obložena medijapanom d=6mm i obrađena hrastovim furnirom . Krilo vrata poseduje dve dihtung gume,a sama vrata  i ispunjavaju sve zahteve za akustiku.
 • Prozori i balkonska vrata: Sva spoljna stolarija se izradjuje od plastičnih šestokomornih profila nemačke proizvodnje ,sa čeličnim nosačima u beloj boji. Prozor je zastakljen troslojnim niskoemisionim staklom punjenim argonom , gde je prvo staklo projektovano kao Premium.
 • Optičke instalcije: Do svakog stana je predviđena instalacija optičkog kabla kao i unutrašnji razvod unutar stan . U spavaćim sobama su takođe predviđene instalacije za televiziju i internet.
 • Video nadzor: Sistemom video nadzora omogućena je 24 časovna kontrola ulaznog hola objekta  ,garaže , liftova i dvorišta objekata . Svaki stan poseduje interfonski uređaj.
 • Oprema kupatila : Sva kupatila su standardno opremljena sanitarnom opremom od bele keramike. Kade su ugradne sa blokatorom mirisa i revizionim otvorom. Projektovane su akrilne kade I keramičke tuš kade.  Sanitarije su proizvođača Kolo, tuš i lavabo baterije su proizvođača Rosan. Kupatila se ventiliraju zidnim centrifugalnim ventilatorima proizvođača Vortice.

Prodaja stanova
KATALOG STANOVA

Stan tip 1 – jednoiposoban stan – 38.5m2

Detaljnije stan tip 1

Stan tip 2 – dvosoban stan – 47m2

Detaljnije stan tip 2

Stan tip 3 – trosoban stan – 64m2

Detaljnije stan tip 3

Stan tip 4 – dvosoban stan – 49m2

Detaljnije stan tip 4

Stan tip 5 – četvorosoban stan – 78m2

Detaljnije stan tip 5

Stan tip 6 – trosoban stan – 65m2

Detaljnije stan tip 6

Garsonjera G1 – 30m2

Garsonjera G2 – 31m2

Jednoiposoban stan – 38m2

Jednoiposoban stan – 39m2

Prodaja stanova
KATALOG STANOVA

Izgradnja stambenog objekta spratnosti Po+Pr+3s u Rudničkoj ulici u Kragujevcu

PRODAJA STANOVA: 064 8 250 300

Lokacija: Rudnička broj 3, Kragujevac
Investitor: Grading doo
Početak Radova: april 2020. godine
Završetak radova: decembar 2020. godine
Ukupna bruto kvadratura: 880 m2

Preuzmite katalog stanova klikom ovde!

Grading nastavlja sa izgradnjom objekata i stanova u Kragujevcu. Nakon završene zgrade kod Y solitera i stambenih zgrada u Obilićevoj ulici ( zgrade Šljiva,Grožđe i Jabuka ) kao I stambenog kompleksa Panorama Erdoglija krećemo sa izgradnjom malo drugačijeg tipa stambenog objekta.

Na lokaciji Rudnička 3 je projektovana porodični stambeni objekat spratnosti Po+Pr+3S sa ukupno 8 stanova . Objekat sadrzi podrumski deo sa stanarskim ostavama I dve zasebne garaže.

U prizemlju su projektovana dva stana i to jednoispoban površine 32,85m2 sa pogledom na dvorište I dvosoban površine 42,66m2 sa pogledom ka ulici i velikom parku.

Na svakoj tipskoj etaži se nalaze po dva stana I to jedan trosoban površine 62,31m2 i jedan trosoban površine 81,43m2 . Oba strana su dvostrano orijentisana sa dnevnim boravcima orijentisanim ka ulici , I nezavisnim spavaćim blokovima ka zadnjem dvorištu.

OPREMA OBJEKTA

 • Liftovi: Objekat poseduje električni putnička lifta nosivosti Q=4800kg i 5 stanica. Lift se spušta do podrumske etaže čime se dodatno doprinosi udobnosti svkodnevnog života
 • Grejanje: Grejanje je centralno , priključeno na gradsku gasovod. Svaki stan poseduje nezavisni gasni kotao tako da je omogućena potpuna kontrola troškova. U svim stanovima je namontiran  klima uređaj.
 • Unutrašnja vrata. Okvir vrata je od čamovog masivnog drveta. Krilo je od drvenog okvira, duplo šperovano a ispuna je od natron saća. Vrata su obložena medijapanom d=5mm u boji sa horizontalnim falcom i
 • Ulazna vrata su sigurnosna metalna obložena hrastovim furnirom . Vrata ispunjavaj sve zahteve za bezbednost i akustiku.
 • Prozori i balkonska vrata: Sva spoljna stolarija se izradjuje od PVC šestokomornih profila nemačke proizvodnje ,sa čeličnim nosačima . Prozor je zastakljen troslojnim niskoemisionim staklom punjenim argonom , gde je prvo staklo projektovano kao premium. Svi prozori poseduju aluminijumske lamele – roletne .
 • Optičke instalcije: Do svakog stana je predviđena instalacija optičkog kabla kao i unutrašnji razvod unutar stan . U spavaćim sobama su takođe predviđene instalacije za televiziju i internet.
 • Video nadzor: Sistemom video nadzora omogućena je 24 časovna kontrola ulaznog hola objekta  ,garaže , liftova i dvorišta objekata . Svaki stan poseduje interfonski uređaj.
 • Oprema kupatila : Sva kupatila su standardno opremljena sanitarnom opremom od bele keramike.  Projektovane su akrilne kade i keramičke tuš kade.  Sanitarije su proizvođača Kolo – Geberit group.  Kupatila se ventiliraju zidnim centrifugalnim ventilatorima proizvođača Vortice.
 • Podovi : Podovi ulaza i zajedničkih prostorija  su od granitnih pločica proizvođača U stambenom prostoru su predviđeni podovi od keramičkih pločica i hrastovog parketa proizvođača Tarkett.

U nastavku Vam prezentujemo 4 stana u novom  stambenom objektu Rudnička 3 :

Jednoiposoban stan 32,85m2

Dvosoban stan 42,66m2

Trosoban stan 62,31m2

Četvorosoban stan 81,43m2

PRODAJA STANOVA:

064 8 250 300

Izgradnja kuće „Đure Jakšića“

Objekat : Igradnja kuće spratnosti Po+Pr
Adresa : Karađorđeva , Kragujevac kp.br. 3545/1 i 3545/2 KO Kragujevac 3
Investitor : Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja
Početak radova : januar 2019.godine
Završetak radova : maj 2020 godine

Na mestu nekadašnje kuće Đure Jakšića u Kragujevcu započeta je izgradnja nove kuće ukupne površine 400m2 na etažama podrum i prizemlje. Izgradnja objekta realizuje se u okviru projekta „ IMPULS Wine“ koji finansijski podržava Vlada Švajcarske.

U podrumu je projektovan Wine Hub u kome bi domaći proizvođači vina i rakije iz Šumadijskog okruga mogli da izlažu svoje proizvode.
Na prizemlju je projektovan jedinstven izložben prosotor , predviđen za razna kulturna dešavanja i izložbe.

Izgradnja fiskulturne sale u Svilajncu

Lokacija: Svilajnac , Braće Jugovića 10
Investitor: Minisatrstvo prosvete Republike Srbije
Početak Radova: septembar 2019.godine
Završetak radova: avgust 2020.godine
Ukupna bruto kvadratura: 2950 m2

Glavnim projektom definisano je da se novoprojektovani objekat sale sa pratećim sardžajima situaciono postavi u pozadini postojećeg objekta.  Osnovni gabarit objekta hale je 33.48 x 29,51 metara . Objekat je prizeman, sa time,  da bi se iskoristila visina objekta koja je potrebna hali ovakve namene, u prednjem delu objekta je projektovan sprat u kome se nalazi višenamenska prostorija za potrebe hale. Glavni pristup objektu je iz ulice Braće Jugovića i ulice Dositeja obradovića i taj ulaz je namenjen za sve korisnike sale i škole, ali takođe i sa bočnih strana iz dvorišta postoje više pristupa glavnom platou iz koga se pristupa u objekat.

Objekat je projektovan u vidu višenamenske sportske sale. Osnovna namena objekta je sportska, to jest objekat je predviđen za obavljanje sportskih aktivnosti za potrebe srednje škole u Svilajncu, kao i za organizovanje i održavanje različitih sportskih aktivnosti.

Osnovna koncepcija objekta je definisana tako da se prostor u objektu podeli na dva funkcionalna bloka međusobno zavisna tako da čine jednu fukcionalnu celinu sportske sale, ali se u skladu sa potrebama korisnika sale može organizovati i njihovo nezavisno korišćenje.

Ulazni funkcionalni blok predstavlja prostor koji sadrži prostorije potrebne za funkcionisanje sportske sale: ulaz sa vetrobranom, muška i ženska svlačionica sa pratećim prostorijama, pomoćne prostorije, vertikalne komunikacije kojima se pristupa zasebno sa platoa i višenamenske prostorije na spratu iznad ulaznog dela. Bruto površina ulaznog funkcionalnog dela iznosi 173 m2, sa čistim spratnim visinama od 3,00 metara u prizemlju, dok je na spratu promenljiva spratna visina zbog postojanja kose ploče i kreće se od 3,00 m do 4,26 m. koja istovremeno i vrši osnovni arhitektonski element za naglašavanje forme objekta.

Vertikalne komunikacije funkcionišu samostalno u slučaju da se koriste samo višenamenska prostorija i kancelarije na spratu objekta to jest bez upotrebe soprtske sale, čime se obezbeđuje i fizičko razdvajanje funkcionalnih blokova. U tom slučaju se podstiče uštede energije objekta.

Funkcionalni blok – sportska sala predstavlja prostor u kome se vrši organizovanje različitih sportskih aktivnosti čiste visine od 7,50 metara. Bruto gabarit funkcionalnog bloka – sportska sala iznosi 29,51 x 20,38 metara. Čiste dimenzije sportske sale na kojima je moguće organizovati sportske aktivnosti jesu 28,63 x 19,63 metara.

Izgradnja proizvodnog objekta spratnosti P+1 u industrijskom parku u Paraćinu

Lokacija: Paraćin ,Industrijska zona Zmič
Investitor: Opština Paraćin
Početak radova: decembar 2019.godine
Završetak radova: maj 2020.godine
Ukupna bruto kvadratura: 3026 m2

Na katastarskim parcelama broj 2131/57, 2131/58 i 2131/59 K.O. Paraćin-van  grada, projektovan je novi proizvodni objekat P+1u industrijskom parku u industrijskoj zoni. “Zmič”. Objekat je namenjen proizvodnji u elektromašinskoj industriji.

Novi objekat je funkcionalno podeljen na dva dela. Deo namenjen prozvodnji i  upravni deo. Poslovni deo je namenjen upravi i potrebama radnika. Čiste spratne visine su  različite, ulazi i komunikacije su odvojeni i prilagođeni zahtevima investitora i funkciji objekta.  Čista visina prostorija u delu namenjenom proizvodnji je 4.25m, dok je u upravnom  delu visina u prizemlju ~3,00 m, a na spratu 3,30 m.

Osovinski rasponi nosećih ab elemenata su od 6,0 do 30,0 m.  Osovinski raspon čelične konstrukcije kod nadstrešnice je 5,0 x 6,0 m .  Parkiranje predviđeno u okviru parcele.  Spoljni izgled objekta je sveden na jednostavne oblike.  Krovnu konstruciju osnovnog objekta čini roštilj krovnih greda – armiranobetonske  rožnjače i glavne krovne grede. Oblaže se trapezasto profilisani čeličnim limom d=0,75 mm  visine 150 mm, preko koga se stavlja slagani krov.  Nadstrešnice su rađene kao montažna čelična konstrukcija sa limom kao krovnim  pokrivačem.

Osnovni konstruktivni sistem objekta je skeletni sistem. Konstruisan je od ortogonalnih  krovnih nosača (glavnih nosača i rožnjača) sistema proste grede koji su poduprti sa sistemom  konzolnih, u temeljnu konstrukciju uklještenim stubovima .

Stubovi objekta su armiranobetonski sistema konzole uklještene u temelje pomoću  armiranobetonskih čašica. Krutošću stubova i sa potrebom armaturom se obezbeđuje  horizontalna stabilnost objekta. Poprečni presek glavnih stubova objekta je pravougaoni  60×60 cm, dok stubovi za podupiranje međuspratne konstrukcije su pravougaoni 40×40 cm.

Međuspratna konstrukcija administrativnog dela je konstruisana od AB montažnih  greda u osi “1” i “2”. Tavanica je od ošupljenih adheziono prednapregnutih ploča sa slojem  za monolitizaciju. Gornja kota gotove konstrukcije je na +3,70 dok završna obrada poda na +3,80 m. Međuspratne grede su proste grede raspona 6,00 m sa pripadajućom površinom na  4,70 m mereno od ose grede klasično armirane. Poprečni presek grede je oblika slova “L” sa širinom od 40 cm, i visinom od 65 cm.

Greda se sa jedne strane oslanja na glavni stub objekta  60×60 cm preko neoprenskog ležišta debljine 1cm i kratke betonske konzole. Sa druge strane  greda se oslanja na vrh stuba 40×40 cm koji je samo u funkciji nošenja međuspratnog dela.  Međuspratna ploča je projektovana od montažnih elemenata – šupljih adheziono  prednapregnutih ploča. Širina šupljih ploča je standardna 120 cm, visina je usvojena 265  mm sa 5 šupljina, u tehnologiji Elematic. Prednaprezanje je samo sa užadima u donjoj zoni. Preko šupljih ploča izvodi se sloj monolitizacije u debljini od 5 cm od sitnozrnog betona.

Fasada je obložena sendvič panelima horizontalno postavljenih na rasponu od  6,00m. Pričvršćuju se za AB stubove preko dodatne čelične konstrukcije za ravnanje fasade u  postavljene između dva susedna AB stuba. Debljina panela je 15 cm sa ispunom od  mineralne vune. U fasadnu podkonstrukciju na mestima vrata postavljalu se ramovi od  kutijastij HOP profila.

Izgradnja stanova za pripadnike snaga službi bezbednosti u Kraljevu

Lokacija: Kraljevo, Voćareve livade
Investitor: Republika Srbija
Početak radova: jun 2019.godine
Završetak radova: novembar 2020.godine
Ukupna bruto kvadratura 14.880m2
Ukupna broj stanova: 200

Preuzmite katalog stanova klikom ovde!

Део КП 246/451 КО Ковачи, је предмет 1. Фазе изградње стамбених објеката у пројекту државне станоградње. Парцела се налази у насељу „Воћареве ливаде“ КО Ковачи у Краљеву, између улице Радничког батаљона, Жичке и касарне “Рибница”. На делу КП бр. 246/451 предвиђена је изградња 2 вишепородична стамбена објекта: објекти 1 и 2.

ОБЈЕКАТ 1  и ОБЈЕКАТ 2  су слободностојећи стамбени објекат спратности П+5. Пружају се правцем  југозапад – североисток, паралелно са осовином новопројектоване саобраћајнице 1, КП 246/450 КО Ковачи. Састоје се од по две ламеле раздвојене сеизмичком дилатацијом.( Л1 и Л2 , односно Л3 и Л4) .

Објекту се приступа колски и пешачки са новопројектованих саобраћајница 1 и 3 .Унутарблоковска пешачко – колска собраћајница је предвиђена за интервентна ипротивпожарна возила и повезана је са новопројектованим саобраћајницама 1 и 3.

Бруто развијене грађевинске површине објекта1  је П= 7.440, 24м² и објекта 2 такође  П= 7.440, 24м² и укупне површине П=14.880,48м2 . У оба објекта предвиђена изградња 200 станова

Објекти су пројектовани тако да задовоље важеће домаће прописе из области енергетске ефикасности. Сви предвиђени материјали су примерени архитектури и намени самог објекта. Материјали су квалитетни и одговарају стандардима, лаки су за одржавање, нарочито по питању хабања и одржавања хигијене, нетоксични су и безбедни.

На локацији градског насеља Рибница биће изграђено укупно 947 станова за припаднике снага безбедности, распоређених у три стамбена блока са укупно 10 стамбених објеката.

У оквиру I фазе пројекта на којој Градинг изводи радове пројектована су прва два стамбена објекта са укупно 200 стамбених јединица: 34 једнособних, 108 једноипособних и двособних, 46 двоипособних и трособних, и 12 троипособних.

Sertifikat Excellent SME